Groep 1/2A

In het spoor van de dino's
08 februari 2017
In de periode van de kerstvakantie tot aan de voorjaarsvakantie raakten de kleuters in de ban van de dino's. In de eerste week na de kerstvakantie hebben we eerst met elkaar besproken welk thema  we de komende tijd in de klas centraal wilden stellen. Na veel wikken en wegen bleek dat de kinderen meer wilden weten over dinosaurussen.

In de tijd van de dino's waren er ook veel vulkanen, de kinderen maakten van klei een mooie vulkaan.  Toen lag er opeens een ei in de klas. Wat zou er in het ei zitten? Welke dieren komen uit een ei? Het bleek een dino-ei te zijn. Een aantal kinderen maakten van papier-maché zo'n mooi ei. Uit een ei komt een vleeseter of een planteneter.

Wat weten we al van dino's? Wie zoekt dat uit? Het boek "de archeoloog" stond centraal. De kinderen konden archeoloog spelen en dino-botten opgraven in de zandtafel.

We sloten het thema af met het inrichten  van een museum. Natuurlijk moest er ook een plattegrond worden gemaakt van het museum.  Het museum was ook voor opa's en oma's, papa's en mama's geopend.

Het was een leuk thema waarin de kinderen veel hebben ontdekt , geleerd en gespeeld.