Groep 1/2A

Naar het circus
06 maart 2017
Na de voorjaarsvakantie hebben we op dinsdagmiddag een geweldig Carnavalsfeest gehouden op school. De kinderen en de juf waren erg mooi verkleed als o.a clown en hadden veel plezier. Dit was tevens onze start voor het nieuwe thema: Naar het circus.

In de klas werd eerst met de kinderen een circustent gemaakt. D.m.v gekleurde slingers werd er in de kring eerst een piste gemaakt. Iedereen hielp mee om dit voor elkaar te krijgen. Daarna konden de kinderen zich gaan verkleden en oefenen als een echte circusartiest. Na het oefenen werd het tijd om op te treden. Dit kon natuurlijk niet zonder publiek. In de kring kregen alle stoelen een nummer, de kinderen kochten een kaartje bij de kassa en gingen op hun stoel zitten. De spreekstalmeester kondigde de diverse act's aan. Onder groot applaus lieten de artiesten zien wat ze goed konden.

Daarnaast konden de kinderen ook met kleine blokjes een circustent nabouwen, hierna gaven ze voor de andere kinderen een echte circusvoorstelling.

Natuurlijk kon een bezoek aan een echt circus niet uitblijven. Gelukkig was circus Sijm in Purmerend en juf Milou regelde voor alle kleutergroepen een bezoek.

Op het kijkuur traden de kinderen voor de ouders en al het andere publiek op. Wat deden ze goed hun best! Het was een superleuk thema en de kinderen hebben er met volle teugen van genoten.