Groep 1/2B

Activiteiten

Sinterklaas in 1/2B
meer foto's
05 december 2016
Wat is de Sinterklaastijd toch altijd een heerlijke tijd! In de klas zijn we druk bezig geweest met verkleden en spelen in het huis, dat was omgetoverd tot Pietenhuis. We hebben veel taarten geknutseld want we volgden het Sinterklaasjournaal en wilden de Wellespiet helpen.

We hebben Sinterklaas en Pieten  getekend, er woordjes bijgeschreven en boekjes gemaakt.

We hebben heerlijk gedanst, gezongen en gespeeld. In de gymzaal moesten we tijdens de Pietengym laten zien, dat we échte Pietjes zijn. We moesten hoog klimmen om de pakjes in de schoorstenen te gooien, we sprongen van dak tot dak en liepen over hele smalle daken. Na afloop kregen we een Pietendiploma, zó goed hadden we het gedaan!

En toen was het 5 december, eindelijk! In de vrieskou stonden we langs de slootkant te wachten. Gelukkig konden we ook lekker springen om een beetje warm te blijven. Toen Sint en zijn Pieten er waren, gingen we eerst naar de aula om daar voor hen op te treden. Ook de Pieten zongen nog een keer hun liedje....

In de klas deden we het dobbelsteenspel en toen iedereen zijn pakje had, mochten we het allemaal tegelijk uitpakken. Iedereen had iets moois gekregen en we schreeuwden heel hard "dank je wel" , zodat Sinterklaas het zou horen. Dag Sinterklaas, tot volgend jaar!