Groep 1/2D

Nationale voorleesdagen
01 februari 2017
Op woensdag 1 februari kwam er een mevrouw van de bibliotheek in onze klas. In het kader van de Nationale voorleesdagen werd het boek 'De kleine walvis' aan ons voorgelezen. De mevrouw had een grote knuffel van een walvis meegenomen en ook nog een heleboel andere boeken uit de bibliotheek. De kinderen luisterden aandachtig naar het verhaal en vonden het toch wel bijzonder dat het jongetje vriendschap had gesloten met een echte walvis. Na het voorlezen kregen de kinderen allemaal een plaatje van een poes. Dit plaatje moesten ze later in groepjes terugzoeken in het boek. En als afsluiting werd er een cd opgezet met muziek en geluiden uit de zee. De kinderen veranderden in dolfijnen, vissen, zeepaardjes, walvissen e.d. en zwommen zo door de klas. Er werd gekleurd crêpepapier gebruikt om de golven van de zee na te bootsen.