Groep 5B

22 mei 2017
Vandaag gingen we met de klas 140 jaar terug in de tijd. We begonnen in het agrarisch museum in de Midden-Beemster.
De kinderen werden verdeeld in drie groepen en mochten een kijkje nemen bij de burgemeester. Hij vertelde de kinderen van alles over zijn belangrijke baan. Ook kwamen boer Jan en zijn vrouw Maartje vertellen over hun werkzaamheden in die tijd. De kinderen konden zien hoe zij vroeger leefden.
Na een kijkje op deze boerderij gingen we verder naar het Betje Wolff museum. Hier gingen de kinderen in 4 groepen verdeeld door het museum. Er was een toneelstukje, ze gingen water uit de put halen, ze mochten de baby omkleden en nog even in de bedstee liggen.
De kinderen hebben veel gehoord en gedaan. Het was een heel interessant uitje voor ze.