Groep 6A

Opening thema Marokko
06 maart 2017
Vandaag was de start van ons nieuwe thema "Ziezo Marokko". We begonnen de middag met een kopje Marokkaanse thee. Dit is thee met munt en heel veel suiker. De thee wordt steeds teruggegoten voor de smaak en hij wordt hoog opgeschonken. Gelukkig wilde Rabab uit groep 7B wel even komen vertellen hoe je dat precies moet doen. Er waren vijgen, dadels en koekjes bij de thee. Veel kinderen hebben dit geproefd. En smaken verschillen.....
Er werden nog veel vragen gesteld aan Rabab. Daarna hebben we met elkaar bekeken waar je je thuis voelt. De kinderen moesten keuzes maken: op het strand of in de bergen, op het platteland of in de stad, enz. Iedereen heeft het boek "Mijn opa de trekvogel" gekregen. Tijdens het voorlezen uit dit boek mogen de kinderen lekker op hun kussentje liggen luisteren. Het eerste hoofdstuk is uit! We hebben nu al zin in morgen.