Groep 7A

07 oktober 2016
07-10-2016

Voorleesactiviteit tijdens de Kinderboekenweek

Vandaag hebben onze kinderen voorgelezen aan kinderen van de groepen 1/2E en 3C.
Daar moesten we natuurlijk eerst in de eigen klas nog flink voor oefenen, maar om half twaalf kon het feest beginnen. De kinderen kregen een groepje jongere kinderen toegewezen en samen mochten ze een plekje gaan zoeken in de school om gezellig te kunnen zitten. In sommige groepjes werden geluiden nagedaan, op verzoek van de voorlezers, of mocht er gesprongen worden als kikkers.... De kinderen hadden allerlei activiteiten verzonnen om het voorlezen nóg leuker te maken. Er waren kinderen die ontdekten dat het best storend is als kinderen door je heen gaan praten! Dat was nog eens een belangrijke ontdekking!!
Mooi om te zien was ook dat kinderen een manier verzonnen om de jongere kinderen weer allemaal terug in hun eigen klas te krijgen zonder onderweg een kind kwijt te raken.
Al met al een zeer geslaagd voorleesmomentje. We hopen dat we dit vaker mogen doen!