Voor de ouders

Nieuwsbrief 7 (13-10-2017)

WATERLANDSE OVERSTAP

De kinderen van groep 8 wacht aankomende week een beetje een spannende en zware taak. De toetsen van de Waterlandse overstap staan op het programma.
Aanstaande woensdag 18 oktober maken zij het Nederlandse Intelligentie Onderzoek (NIO) en de Prestatie Motivatie Test voor Kinderen (PMTK-2).
Voor aanstaande donderdag 19 oktober staat voor een groot aantal leerlingen van groep 8 ook nog het Drempelonderzoek op de agenda. We verwachten de uitslag over ongeveer drie weken binnen te hebben. Wij wensen de kinderen veel succes!

SCHOOLFOTO'S

Vandaag worden de schoolfoto's aan de kinderen uitgedeeld. U ontvangt een inlogkaart waarmee u de foto's kunt bestellen. Let op dat u voor meerdere kinderen tegelijk bestelt zodat u maar één keer verzendkosten hoeft te betalen. Als u dit binnen 10 dagen doet, ontvangt u een gratis groepsfoto. De foto's worden thuisbezorgd.

PAKJESAVOND EN INFORMATIEAVOND VOORTGEZET ONDERWIJS

Woensdagavond konden de ouders van groep 1 t/m 4 op school een cadeautje voor 5 december kiezen voor hun kind en donderdagavond was er een informatieavond voor de groepen 7 en 8 over het VO. Voor beide avonden was veel belangstelling. Fijn dat zoveel ouders aanwezig waren!

ALGEMENE LEDENVERGADERING OUDERVERENIGING

Wanneer u als ouder uw kind op de KlimOp inschrijft, bent u automatisch lid van de oudervereniging. Ieder jaar organiseert de oudervereniging educatieve, sportieve, interessante en leuke activiteiten voor alle kinderen op school. Deze activiteiten worden bekostigd vanuit de jaarlijkse vrijwillige bijdrage die ouders aan de school betalen. Eén keer per jaar organiseert de oudervereniging een algemene ledenvergadering voor alle leden, voor u dus. Tijdens deze bijeenkomst wordt er verteld wat er het afgelopen jaar allemaal georganiseerd is en hoe het staat met de financiën. U bent allen van harte uitgenodigd om te komen op deze bijeenkomst op woensdag
18 oktober om 20.00 uur.

GROEPEN 1-2: NATUURUITJE

De afgelopen week zijn wij naar Hoorn geweest naar het Boezelbospad en we hebben ervan genoten. De organisatie van dit natuuruitje, MAK Blokweer, organiseert in de herfstvakantie de 'Theater van de Nacht' en iedereen is van harte welkom. Voor meer informatie kunt u terecht op www.mak-blokweer.nl Naast de deur van lokaal 1-2 E hangt een flyer waarop u kunt nalezen wat deze 'Theater van de Nacht' precies inhoudt.

KINDERBOEKENWEEK 2017

Vandaag was de afsluiting van de kinderboekenweek. De voorleesochtend door de midden- en bovenbouw aan de kinderen van 1 t/m 5 was erg gezellig. We gaan proberen om dit vaker in het schooljaar te doen. De boekenruilmarkt was een groot succes. We hopen dat iedereen geniet van zijn nieuwe boeken en wensen iedereen gruwelijk veel leesplezier.