Voor de ouders

Nieuwsbrief 14 (08-12-2017)

HET SINTERKLAASFEEST

Het blijft elk jaar weer spannend of Sinterklaas zijn weg naar de KlimOp kan vinden. Gelukkig is het ook dit jaar weer goed gekomen. En wat een aankomst!
Na de spetterende optredens van de groepen 1 t/m 4 in de aula is Sint de andere groepen langs gegaan om de prachtige surprises te bewonderen.
We willen iedereen, die deze dag tot zo’n mooi feest heeft gemaakt, bedanken. Ook de ouders van de ouderraad weer bedankt voor de inzet!
Hierbij ook een speciaal bedankje voor de Plus Supermarkt voor het leveren van alle lekkernijen.
Groeten de Sintcommissie

STAKING DINSDAG 12 DECEMBER

Zoals in de vorige nieuwsbrief al vermeld heeft het team van de KlimOp besloten deel te nemen aan de actie van de PO raad. Dat betekent dat de KlimOp op dinsdag 12 december gesloten is.
In de bijlage leest u een toelichting op dit besluit. Tinteltuin en de Klimroos kunnen deze dag de opvang verzorgen voor die kinderen die op de dinsdag gebruik maken van de opvang.

KERSTFEEST 2017

Het Sinterklaasfeest is nog maar net achter de rug, maar de voorbereidingen voor het kerstfeest zijn al in volle gang. Hierbij ontvangt u vast een overzicht van de kerstactiviteiten en de datum van de kerstviering.
********************************************************
Wij vieren het kerstfeest op:

Donderdag 21 december van 18.00 tot 19.15 uur.
Om 17.50 uur gaan de deuren open en om 18.00 uur willen we starten met het kerstdiner. Om 19.15 uur is de kerstviering afgelopen. U kunt uw kind dan binnen ophalen.

********************************************************
Net als vorig jaar willen wij het kerstdiner samen met u verzorgen. Vanaf maandag 11 december hangt er in de klas van uw kind een lijst met de meest geliefde gerechten. Wilt u voor de kinderen een van de gerechten bereiden, dan schrijft u uw naam achter dit gerecht. Wilt u iets anders maken, overleg dit dan met de leerkracht.
Indien uw kind een voedselallergie heeft of bepaalde gerechten niet mag eten, wilt u dit dan doorgeven aan de leerkracht, zodat we er rekening mee kunnen houden?
Meer mededelingen over de kerstviering volgen in de nieuwsbrief van volgende week.
Met vriendelijke groet,
De kerstcommissie

AFSCHEID JAN DIEPENDAAL

In de Nieuwsbrief van 24 november jl. schreef Jan Diependaal, dat voor hem inmiddels de tijd is aangebroken om afscheid te nemen van de KlimOp. Daarmee kan
een nieuwe levensfase ingegaan worden.
Voor de ouders willen wij een informeel moment organiseren, zodat u hem de hand kan schudden. We hebben gekozen om dit te doen tijdens het kerstdiner. Terwijl de kinderen in de groepen gezamenlijk dineren is er in de aula in kerstambiance gelegenheid om afscheid te nemen van elkaar. U bent van harte uitgenodigd!

Voor het afscheid van de kinderen zal er een ander moment aan het begin van het jaar gekozen worden.

VERVANGING JUF MIEKE GROEP 5B

Juf Mieke is in blijde verwachting en zal in januari met verlof gaan.  Gelukkig gaat alles tot nu toe prima en kunnen we ervan uitgaan dat zij blijft werken tot 4 weken voor de verwachte bevallingsdatum. Dan is 19 januari haar laatste werkdag.
We zijn heel erg blij dat we, in tijden van ernstige leerkracht tekorten, kunnen melden dat we de vervanging van juf Mieke kunnen opvangen met bekende mensen.
Juf Jolanda Zuidstra (nu groep 7A) en juf Marieke Bes (groep 6B) gaan samen de groep draaien tijdens het verlof. Als alles voorspoedig verloopt hopen zien wij juf Mieke half mei weer terug.
De verdeling ziet er als volgt uit:
Maandag: juf Jolanda
Dinsdag: juf Marieke
Woensdag: juf Marieke
Donderdag: juf Jolanda
Vrijdag: juf Jolanda

NIEUWS VAN DE TSO EN BSO

TSO
Op maandag 4 december zijn de pepernootpieten langs geweest en hadden voor iedereen een zakje met pepernoten meegenomen.

BSO
Op donderdag 30 november vond de “sintdisco” plaats. Dit was een groot succes. We hebben pepernoten gebakken, er is geknutseld, geoefend met pakjes gooien, je kon geschminkt worden door ‘’Peets Arty Party’’ en natuurlijk werd er gedanst op de sinterklaas-discomuziek met discolampen. Ook had sinterklaas ervoor gezorgd dat er voor ieder kind een cadeautje was. Kortom; de ”sintdisco” was een groot succes!

Op vrijdag 15 december gaan we met de  kinderen naar het Jaap van Praaghuis (bejaardentehuis) om een zelfgemaakt kerststukje te brengen.

Vanaf 25 december is het kerstvakantie! Geeft u nog even door of uw kind(eren) komt in de kerstvakantie? Dit kan gewoon bij  een van de leidsters op de groep.

Dinsdag 9 januari staat er een nieuwjaarsborrel gepland op de BSO tussen
17:00 uur en 18:00 uur. Is dinsdag niet de opvang dag van uw kind, maar wilt u wel komen met uw kind, geeft u dan op bij een van de leidsters op de groep. Er hoeft verder niks gemaakt te worden, want wij zorgen voor de hapjes en drankjes voor de kinderen.