Voor de ouders

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief 29 (20-04-2018)

SCHOOLMAATSCHAPPELIJK WERK    
     
Graag stel ik mij even aan u voor. 
Mijn naam is Larissa Winter. Vanaf 23 april 2018 zal ik als School Maatschappelijk Werker + aan de slag gaan op de KlimOp . Ik heb al flink wat jaren werkervaring binnen de jeugdhulpverlening, opvoedhulp en coaching.
Sinds een paar jaar ben ik werkzaam als School Maatschappelijk Werker + op meerdere scholen binnen de gemeente Edam-Volendam. Met veel plezier ga ik nu ook aan de slag in Purmerend op de KlimOp.
Ik ben elke maandag aanwezig op school. U kunt mij vrijblijvend aanspreken, waarbij wij direct naar uw vraag kijken of een afspraak hiervoor inplannen. Vragen kunnen bijvoorbeeld gaan over de ontwikkeling en het opvoeden van uw kind, een echtscheiding of de samenwerking met school.
Het kan zijn dat een aantal gesprekken met u en/of uw kind voldoende is om antwoord te krijgen op uw hulpvraag. Mocht dit niet zo zijn, dan ondersteun ik om de juiste hulp te krijgen.
Ook leerkrachten kunnen voor ondersteuning en advies bij mij terecht. Ik heb zin om te starten op de KlimOp!

Vriendelijke groet, Larissa Winter
L.winter@sbzw.nl  

TERUGBLIK KONINGSSPELEN

Wat een feest was het op deze vrijdag. Met alle kinderen van groep 1 tot en met 6 zongen en dansten we het lied ‘Fitlala’ op het schoolplein. De kinderen van groep 5 straalden op het podium. Een fantastische start van een sportieve dag voor de groepen 3 t/m 6 en een Oranje feestdag voor de groepen 1 en 2. De groepen 7 en 8 konden dit jaar genieten van veel sport en spel op de voetbalvelden van Purmersteijn.
Het mooie weer droeg natuurlijk bij aan al deze sportvreugde. Een dag als deze was niet mogelijk geweest zonder de geweldige hulp en inzet van veel ouders, stagiaires en collega’s. Heel veel dank daarvoor. Een aantal mensen willen wij speciaal bedanken:
-Muziekschool Waterland: Fraukje Weishaupt, die kosteloos een leuke muziekles voor onze kleuters verzorgde
-Dansschool NVH: Natasja van Hees, die kosteloos een fantastische dansles voor onze kleuters verzorgde
Binnenkort staan de foto’s van deze feestdag op onze website onder ‘algemeen’.
De sportcommissie

INFORMATIEBRIEF EN STEMFORMULIER T.A.V. VIJF GELIJKE SCHOOLDAGEN

Zoals vorige week bekend gemaakt, ontvangt vandaag uw oudste kind een informatiebrief en stemformulier. Wij wensen dat u de informatie goed doorneemt en op uiterlijk 26 april uw stem over het voorstel  uitbrengt. Op maandag 23 april is er om 19.30 uur een informatieavond over dit voorstel. Tevens kunt u dan uw vragen stellen.
(SPEEL)AUTO’S GEZOCHT VOOR THEMA VERVOER

Na onze lustrumweek starten we in de groepen 1-2 met het thema ‘Vervoer’. Voor dit thema zijn wij op zoek naar (speelgoed)autootjes waarmee we kunnen ontdekken, spelen en knutselen. Heeft u nog ongebruikte (speelgoed) autootjes liggen op zolder? Denk dan aan ons! U kunt ze bij één van de kleuterjuffen inleveren.
BERICHT VAN DE GEMEENTE

Vrijdag en maandag worden de bouwplaten opgenomen van het parkeerterrein bij het ROC en verplaatst naar het nieuwe parkeerterrein aan de achterzijde.
De 20 bouwplaten die dan nog overblijven worden gebruikt bij de nieuwe  inrit aan de Oudlaan en worden deze week door de fa. Floris opgehaald.
Het kan een  tijdelijk parkeerprobleem  opleveren. Excuses voor het ongemak.

Conny Groot, Wijkmanager Overwhere
Gemeente Purmerend
EERSTVOLGENDE NIEUWSBRIEF OP DONDERDAG 26 APRIL

Hierin belangrijke informatie over de verbouwing van de KlimOp.
AVONDVIERDAAGSE 2018

Van maandag 11 t/m donderdag 14 juni a.s. organiseert de Nederlandse Wandelsportvereniging de avondvierdaagse. Zoals gebruikelijk wil de ouderraad van de KlimOp ook dit jaar weer de avondvierdaagse vanuit de school organiseren, voor de afstanden van 5 en 10 kilometer.
De globale tijdsindeling van de avonden zal zijn:
• Verzamelen en melden vanaf 17.45 uur bij de KlimOp-vlag op de Koemarkt (bij het wokrestaurant).
• Vertrek om klokslag 18.00 uur (dus  s.v.p. op tijd aanwezig zijn, eerder vertrekken mag niet).
• Finish is ongeveer 19.30 uur (voor de 5 kilometer, de 10 kilometer iets later)
Kosten: €4,50 per persoon (dit is inclusief de felbegeerde Avondvierdaagse medaille).
Inschrijven kan via onderstaand strookje. U kunt dit strookje, samen met het verschuldigde bedrag (graag gepast betalen), in een envelop in de sportbus naast het keukentje deponeren.
Vul uw algemene gegevens volledig in, inclusief telefoonnummer en geboortedatum, dit in verband met de verzekering.
Controleer goed voor de hoeveelste keer uw kind meeloopt. Het getal dat u invult, zal het getal op de medaille zijn.
Als uw kind in het bezit is van een wandelboekje, dan kunt u dit meegegeven in de envelop. Deze krijgt u dan afgestempeld weer terug na de laatste avond wandelen. Heeft uw kind nog geen wandelboekje, maar wenst er wel één, dan kunt u deze bestellen. Kosten voor het boekje zijn €1-. In dat geval komen de totaalkosten dus op €5,50.
Alle inschrijvingen en betalingen moeten 29 mei binnen zijn. Onvolledige of niet betaalde inschrijvingen worden niet verwerkt. Inschrijven na 29 mei kan niet via school, u kunt zich dan nog wel op de (eerste) avond zelf inschrijven bij Concordia. Kosten zijn dan €5,00 per persoon. Wees dan wel op tijd, want het is altijd erg druk en we kunnen helaas niet wachten op mensen die zich nog moeten inschrijven.
Belangrijke punten:
• U dient zelf te zorgen voor begeleiding van uw kind voor, tijdens en na de wandeltocht.
• Er is hulp nodig bij het organiseren van deze activiteit. U kunt zich als hulp(groot)ouder opgeven op het strookje. Indien er geen hulp is heeft dat helaas tot gevolg dat er geen verfrissingsposten, ijsjes, etc. zullen zijn.
Met de mensen die zich hebben opgeven, als hulpouder, wordt persoonlijk contact opgenomen.
OPGAVESTROOKJE AVONDVIERDAAGSE 11–14 juni 2018

Voornaam:
Achternaam:
Geboortedatum:
Klas:
Afstand: 5 km / 10 km (doorhalen wat niet van toepassing is)
Hoeveelste deelname:
Emailadres:
Telefoonnummer:
Wilt u een nieuw wandelboekje à €1,- bestellen?: ja/nee (doorhalen wat niet van toepassing is)
Ik ben bereid een taak te vervullen bij het organiseren van dit evenement. (aankruisen/omcirkelen wat van toepassing is)
Naam ouder:
O ophalen startbewijs om 17.30 uur. 5 km/10 km ma/di/woe/do
O hulp bij de limonadepost 5 km ma/di/woe/do
O meelopen met de KlimOp vlag 5 km ma/di/woe/do
Disclaimer: De door u verstrekte persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor de registratie van deelname aan de Vierdaagse, en zullen daarvoor doorgestuurd worden naar de Wandelvereniging Purmerend en Omstreken. Na de Vierdaagse zullen de gegevens door ons worden vernietigd.