Voor de ouders

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief 14 (14-12-2018)

KERST, HET FEEST VAN HET LICHT....

    Over een
verloren aarde
ging een
hoopvol mens.
"Vader, dat
zij één zijn!"
was Zijn
diepe wens. Als die
stille bede
ons regeren zal,
reikt de ster
van Bethlehem
verder dan
de stal.

Frits Deubel

 

JUF MILOU IN VERWACHTING

Vandaag heeft Milou de kinderen verteld dat ze in verwachting is. Vanaf vandaag mogen wij dit blije nieuws ook met u delen. Mocht u de afgelopen tijd al iets bespeurd hebben bij Milou, dan is dit nieuws de bevestiging. Wij zijn allen heel blij voor haar en haar vriend en wensen haar een ‘prettige’ zwangerschap toe.

Wij zullen, tegen de tijd dat juf Milou met verlof gaat, voor passende vervanging zorgen. U zult hier van tevoren over geïnformeerd worden.

 

KLIMOP SCHAATSEN OP DE KOEMARKT

Sinds afgelopen week kan er geschaatst worden op de Koemarkt. Een kleine schaatsbaan maakt onderdeel uit van de kerstmarkt van Purmerend. Via SPURD hebben we een KLIMOP SCHAATSMIDDAG kunnen regelen.  Op dinsdagmiddag 18 december van 14.00 uur tot 17.00 uur is de schaatsbaan alleen bestemd voor kinderen van de KlimOp. Kom dus gezellig met je klasgenootjes schaatsen!

 

De kosten zijn 2,50 euro. Dit bedrag betaal je bij de ingang van de schaatsbaan. Je kan je eigen schaatsen meenemen, maar er zijn ook schaatsen bij de baan te huur. Vergeet niet om je warm aan te kleden én je handschoenen aan te doen. (Handschoenen zijn verplicht)

Veel schaatsplezier!

 

SCHOOLPLEIN

Ons schoolplein is een flink stuk uitgebreid. Het grasveld naast de school is officieel eigendom van de school. Maar aangezien we er geen hekken omheen hadden was het geen optie om hier te spelen met de leerlingen.

Omdat het pand naast ons is gesloopt hadden wij de optie om de hekken die hieromheen stonden (voor een deel) over te nemen, inclusief de twee grote voetbaldoelen die achter het gebouw stonden.

Deze hekken en doelen zijn geplaatst en nu zijn we in het rijke bezit van een echt voetbalveld! Er worden nog afspraken gemaakt over het gebruik van dit speelterrein.

 

SPEELKARREN

Onze speelkarren worden door de kinderen van de groep 1, 2 en 3 intensief gebruikt. Zo intensief, dat twee karren slijtage vertonen en op een aantal punten opnieuw gelast moeten worden. Zijn er misschien handige (groot)ouders die dat voor ons zouden kunnen doen? Het zijn RVS speelkarren van holle buizen die op een aantal plekken gerepareerd moeten worden. Wie o wie kan ons helpen?

 

KERSTONTHAAL OP DE LEERPLEINEN

De komende week, van 17 t/m 20 december, zult u iedere dag verwelkomd worden met kerstliedjes gezongen door de kinderen. De groepen staan dit jaar op de leerpleinen. De kleutergroepen en de groepen 3 zingen op het leerplein onderbouw. De groepen 6,7 en 8 op het leerplein van de bovenbouw en de groepen 4, 4/5, 5 en 7 op het leerplein van de Torenmolen.

Wilt u ervoor zorgen dat de kinderen, op de dag dat ze moeten zingen, om

8.15 uur op school aanwezig zijn?

 

Hieronder leest u de indeling:

 

Locatie Torenmolen:

Maandag 17 december groep 4a en 4b

Dinsdag 18 december groep 5a, 5b en 4/5c

Woensdag 19 december groep 7b

Donderdag 20 december groep 7b

 

Locatie Karekiet:

Leerplein onderbouw

Maandag 17 december groep 1/2d en 1/2c

Dinsdag 18 december groep 1/2b en 3a

Woensdag 19 december groep 1/2a en 3b

 

Leerplein bovenbouw

Maandag 17 december groep 6a en 7a

Dinsdag 18 december groep 8b

Woensdag 19 december groep 8a

Donderdag 20 december groep 6b en 6c

 

KERSTVIERING

Op woensdag 19 december vindt op beide locaties de kerstviering plaats. De avond staat in het teken van ‘samen vieren’.

Leest u alstublieft de onderstaande informatie even goed door!

Locatie Klim-Op:

Op woensdagavond 19 december is de deur open vanaf 17.35 uur en kunt u uw kind naar de klas brengen en tegelijkertijd de hapjes afgeven voor het kerstdiner. We verzoeken u vriendelijk om vervolgens meteen naar buiten te gaan. Hier kunt u genieten van een heerlijk glas chocomel of glühwein.

Alle kinderen starten vanuit de klas met een gezamenlijk moment op het leerplein van de bovenbouw. Hierna start het kerstdiner.

Om 19.00 uur is het kerstdiner afgelopen. U kunt uw kind dan in de klas ophalen.

Locatie Torenmolen:

Op woensdagavond 19 december is de deur open vanaf 17.50 uur en kunt u uw kind binnen brengen in de hal bij de groepen 4 en 4/5.

De kinderen van de groepen 4 en 4/5 hangen de jassen op bij de eigen kapstokken. De kinderen van groep 5A leggen hun jas neer in het lokaal van 4B. De jassen van de kinderen van groep 5B liggen in het lokaal van groep 4/5C en de kinderen van groep 7B kunnen hun jas kwijt in het lokaal van groep 4A.

 

Het eten kan afgegeven worden bij de tussendeuren van het leerplein. Vanaf hier worden de kinderen door de leerkrachten begeleid naar hun plekje.

We verzoeken u vriendelijk om vervolgens meteen naar buiten te gaan. Hier kunt u genieten van een heerlijk glas chocomel of glühwein.

 
We starten deze avond met een gezamenlijk moment en daarna genieten we met z’n allen van het kerstdiner op het leerplein.

Na afloop gaan alle kinderen weer terug naar hun eigen klas. Daar kunt u uw kind om 19.15 uur weer ophalen.

De leerkrachten zorgen voor foto’s. Deze zijn na afloop van het kerstdiner te vinden op Social Schools.

We hebben er dit jaar voor gekozen om alle kinderen een bordje, beker en bestek aan te bieden. U hoeft dus geen spullen mee te geven. Natuurlijk zullen we het afval op de juiste manier verzamelen en wegbrengen.

 

Wij wensen iedereen een hele fijne en gezellige kerstviering!       

De kerstcommissie

 

KERSTVAKANTIE

Na het geweldige kerstfeest van woensdag 19 december volgt donderdag 20 december. Dit is een “gewone” schooldag. Er wordt nog even nagepraat, er zal nog aandacht zijn voor Kerst maar ‘s middags zal alle kerstversiering weer opgeruimd worden en zullen alle kerstknutselwerkjes mee naar huis gaan. Het is handig als uw kind deze dag een extra linnen tasje mee heeft om al zijn/haar spullen in mee te nemen. Gymtassen en andere eigendommen gaan ook mee naar huis.

De gevonden voorwerpen zullen uitgestald worden op het leerplein van de bovenbouw om 14.15 uur. Komt u gerust eens kijken of daar nog iets van uw kind bijzit.

 

Vrijdag 21 december start de kerstvakantie. Er verschijnt dan GEEN nieuwsbrief.

 

Alle kinderen mogen genieten van een heerlijke vakantie tot en met zondag 6 januari. Wij zien alle kinderen graag uitgerust terug op maandag 7 januari 2019! Tot in het nieuwe jaar!

 


 

TAALCAFE

Na de kerstvakantie start een nieuw initiatief; het taalcafé!

De KlimOp organiseert samen met Bibliotheek Waterland gezellige bijeenkomsten voor ouders. Elke week praten ouders, samen met een taalvrijwilliger over de school en oefenen ouders de Nederlandse taal.  Alle ouders zijn welkom, van alle groepen! 

Wilt u ook andere ouders ontmoeten? Samen een kopje koffie of theedrinken? Praten over wat uw kind doet op school? Vertel het aan de juf/meester van uw kind dat u interesse heeft.

In de komende nieuwsbrieven zullen wij u verder informeren.

 

AGENDA

U vindt alle activiteiten van 2019 in de agenda op Social Schools.